Valorizare

Ghidul profesorului inovator

coperta1 coperta2

Coperta 1

Coperta 2

 Activități metodice organizate de Inspectoratul Școlar Județean Călărași

1. Informatică

Miercuri, 21 noiembrie 2018, ISJ Călărași a organizat la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” activitatea metodică „Modalități de stimulare și formare a gândirii creatoare a elevilor la orele de Informatică și TIC”, la care au participat 30 de profesori din centrele metodice Călărași și Lehliu. Prof. Olaru Adriana a susținut o lecție demonstrativă la clasa a V-a cu tema „Operații cu fișiere și foldere”. La finalul lecției, evaluarea elevilor s-a realizat printr-un un test pe platforma www.socrative.com

În continuare, prof. Olaru Adriana, coordonatoarea proiectului „Profesori inovatori pentru o Școală Europeană”, a prezentat produsul final al proiectului - „Ghidul profesorului inovator” (versiunea electronică), postat pe site-ul proiectului. De asemenea, prof. Olaru Adriana și prof. Constantin Adriana au relatat aspecte relevante despre sistemul de educație finlandez, observate cu prilejul vizitelor în școlile finlandeze realizate în cadrul cursului „Structured educational visit to Schools/Institutes & Training seminar in Finland”.

2. Științe socio-umane

Marți, 11 decembrie 2018, la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” a avut loc activitatea metodică „Noi metode de management școlar - prezentare proiect școlar”, la care au participat 34 de profesori de științe socio-umane din Centrul metodic Călărași (gimnaziu și liceu). Prof. Lucien Constantin și elevii clasei a VI-a A au prezentat proiectul „Centenar - Fii mândru că ești român”, realizat pe platforma Google Classroom în perioada 16 octombrie - 1 decembrie 2018. Elevii au susținut un scurt program artistic format din piese corale și poezii dedicate Marii Uniri, incluse în portofoliul proiectului.

Prof. Lucien Constantin a făcut o demonstrație practică de utilizare a platformei Google Classroom, evidențiind beneficiile utilizării acesteia în activitatea didactică. A menționat că și-a însușit deprinderile de utilizare a acestei platforme la cursul „Digital Classroom: Using ICT in Education”, care a avut loc la Dublin în august 2018. Cu acest prilej, a realizat diseminarea experienței dobândită la două cursuri de formare din cadrul proiectului de mobilități Erasmus+ „Profesori inovatori pentru o Școală Europeană”: cursul de la Dublin și cursul „ICT for Teaching and Learning” de la Valencia. Al treilea curs, care s-a desfășurat la Helsinki, a fost prezentat de prof. Constantin Adriana - director adjunct.

Acțiune metodică la Informatică

Acțiune metodică la Științe socio-umane